Geopend woensdag tot en met zondag vanaf 16:00 uur.

Dit routebord staat een het einde van de Eikenlaan (pijltje: ‘u staat hier’), iets minder dan 500 meter vanaf Amuse. Op deze T-splitsing staat u al aan de rand van het bos.


Vanuit de lucht is heel goed te zien hoe ’t Harde omringd wordt door natuur. Wij grenzen aan bossen en landerijen. Aan de ene kant van de snelweg is dat vooral militair gebied (het is aan defensie te danken dat er zo’n groot stuk aaneengesloten natuur is gebleven) waar je dus niet overal doorheen kunt wandelen. Er lopen wel fietspaden richting Epe en Nunspeet, en vooral de Woldberg (in de volksmond de Knobbel genoemd) vormt een echte uitdaging. Eenmaal bovenop word je beloond met een prachtig uitzicht. Iets verder doorfietsend is er een schaapskooi en prachtige heide.

Aan een andere kant, tussen Doornspijk en ’t Harde, ligt een unieke zandverstuiving ‘De Haere’. Wandelen, fietsen maar ook paardrijden is er erg mooi. Wie in diezelfde richting doorrijdt komt langs prachtige oude boerderijen bij de randmeren en het vestingstadje Elburg uit.

Maar even terug naar Amuse

Nog geen 500 meter bij ons vandaan wandel je zo het Geldersch Landschap op: Landgoed Zwaluwenburg. Op dit mooie en gevarieerde landgoed ligt de overgang tussen hoog gelegen bossen en lage vruchtbare gronden langs de voormalige Zuiderzee. U wandelt tussen akkers en graslanden, afgewisseld met houtsingels en poelen. Op het landgoed liggen acht karakteristieke boerderijen in traditionele Gelderse bouwstijl. Huis Zwaluwenburg (particulier eigendom) wordt beschouwd als één van de gaafste en fraaiste 18de-eeuwse landhuizen van Gelderland.

Zuiderzee
De boerderijen zijn voornamelijk 18e en 19e-eeuws. Iedere boerderij heeft zijn eigenaardigheden. Zo heeft boerderij Welgelegen op het erf nog een karakteristieke wagenloods en een bakhuis. En de boerderij met de veelzeggende naam Vloedeinde geeft aan dat de vloed van de voormalige Zuiderzee tot hier kwam.

Op dit landgoed zijn ook de productietuinen van A. Vogel. In de tuinen mogen wij kruiden en bloemen oogsten voor onze gerechten.

Nog ietsje verder wandelen? Steek dan (voorzichtig!!) de Eperweg over om zo langs Huis Schouwenburg te wandelen; een historische buitenplaats. Het huidige huis dateert grotendeels uit 1750-1760. Het is volledig gerenoveerd en in privé bezit. Af en toe worden hier kleinschalige culturele activiteiten georganiseerd.

Vervolgens weer terug naar Amuse om daar te genieten van een heerlijk diner met lekkernijen met bijvoorbeeld een smakelijk mini-soepje van het seizoen en een huisgemaakte pastei van lokaal rundvlees. Grote kans dat je kruiden uit de tuinen tegen komt!

Arrangement € 57,50 per persoon

  • Ontvangst met een mocktail en een amuse
  • 3-gangen Amuse-menu bestaand uit 6 kleine gerechtjes
  • Glas bijpassende wijn of bier (of natuurlijk sap, frisdrank, ice tea, etc.)
  • Een kopje koffie of thee
  • Karaf water

Uiteraard kun je dit arrangement ook bestellen als je niet gewandeld hebt of kun je de wandeling combineren met een vergaderlunch of een diner met vrienden. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk verblijf precies naar jouw wens. Mis je nog iets? Neem gerust even contact op via de telefoon of mail info@restaurantamuse.nl. Wij denken graag met je mee!

Reserveren