Op ons tuinterras aan de achterzijde van ons pand, groeien verschillende soorten kruiden die wij in de gerechten gebruiken. Zo is er bieslook, peterselie en wilde majoraan, maar ook verschillende soorten munt en bijvoorbeeld moeskruud. Alles bij elkaar is het een heel kruidenerf waartussen je kunt dineren. Het ziet er leuk uit en wij laten veel kruiden ook gewoon in de bloei schieten. Fijn voor vlinders en bijen maar ook superlekker op gerechten.
Wist je bijvoorbeeld dat de bloemen van bieslook erg lekker zijn? Even het bolletje uit elkaar halen en dan heb je een heleboel kleine paarse bloemetjes die heerlijk smaken over de salade. En een klassieker is natuurlijk de Oost-Indische kers. Deze bloem smaakt naar pittige radijs en is ook nog eens prachtig om te zien. Maar wist je dat je van dezelfde plant ook het jonge blad kunt eten? En dat kan al eerder in het seizoen! Viooltjes en goudsbloem zien er ook fraai uit op gerechten. Prachtige bloemen, wat neutraal van smaak, en die goudsbloemblaadjes kunnen een gerecht mooi opfleuren. In de Afrikaantjesfamilie zijn verschillende smaken te ontdekken. Zo hebben wij citroen- en anijsafrikaantjes staan. Die laatste heeft wel weer een heel ander blad. Als je in het voorjaar of in de zomer komt dineren laat ik je graag zien en ruiken wat er allemaal groeit en bloeit!
Het is op dit moment (ik schrijf dit begin maart) echt nog te koud om buiten te dineren maar het is wel erg leuk om te zien hoe de munt al uitloopt en de jasmijn mooi in het blad zit. Ik kan niet wachten om weer te kunnen genieten van de geuren die vrijkomen zodra alle kruiden weer volop staan. En zoals jullie van mij weten maak ik ook altijd kleine stekjes van de verschillende smaken munt. Leuk om te zien hoe zo’n plantje wortel schiet en nog leuker om ook uit te delen. Pim haalt ondertussen stukje bij beetje het terrasmeubilair uit de opslag en zodra het kan liggen de kussens in de stoelen en worden de tafels gedekt.
Buiten dineren is echt fijn als het overdag 25 graden is. Dan is de zomeravond heerlijk zwoel. Maar voor een vergadering of verjaardag kan overdag natuurlijk al iets eerder van het terras gebruik gemaakt worden. In de Suite hebben wij openslaande deuren naar een deel van het terras; handig voor frisse lucht tijdens een vergaderlunch (op reservering) of om in de pauze even naar buiten te kunnen. Vraag gerust naar de mogelijkheden en wij hebben voldoende ervaring om mee te denken of het terras al fijn is wat betreft temperatuur.