Wij zijn dol op de seizoenen omdat daarmee ook de producten veranderen. Gedurende de 40 jaar waarin ik als kok werk zijn er wel klassiekers in ieder seizoen gebleven maar telkens weer met een kleine aanpassing naar de huidige tijd. Waar ik de eerste paté met veel lever en ook wat bloem maakte is deze inmiddels aangepast aan de wens om minder leversmaak en vaak ook glutenvrij. De paté is door de jaren heen ontwikkeld naar hoe die nu is en daar zijn onze gasten blij mee!
Langzaam garen was vroeger niet zo geschikt voor het restaurant; sudderlappen kan je thuis ook eten! Maar tegenwoordig zie je veel gerechten met sucade. In de wildtijd zijn sommige delen van hert daar uitermate geschikt voor. Het past ook in de filosofie dat je alles van het beest wilt eten en niet alleen focus op het biefstukje (hoewel ook die natuurlijk erg lekker is). Bij al deze gerechten is een bijpassende wijn de kers op de taart. Het maakt de smaakbeleving extra mooi.
Op donderdag 20 oktober organiseren wij een Wild & Wijn avond in Amuse. Onze lokale ondernemer Vale Ouwe komt iets vertellen over hun wijnen en start de avond in de Tuinkamer. Daar is de ontvangst met een mooi glas, passend bij het eerste gerechtje.
Aansluitend gaat ieder gezelschap aan hun eigen tafel verder met 5 kleine gerechten waarbij door Vera telkens een bijpassende wijn wordt geschonken. Uiteraard met de uitleg erbij. Smaken en gezelligheid staan voorop!