‘t Heerlijk avondje is gekomen om weer lekker ouderwets lootjes te trekken, surprises te maken en natuurlijk een scherp gedicht erbij.

Wat heb ik ervan genoten vroeger! Dé tijd van het jaar om jezelf op te sluiten op je kamer en avonden lang te knutselen aan dat ene creatieve idee. Stiekem gedoe door het huis, alle rollen plakband leeg en ineens iemand die gelatinepudding staat te maken (jakkes; ik hoop niet dat hij voor mij een surprise aan het maken is!) En dan het gedicht; mijn vader is er erg goed in en de talige humor zit nog steeds stevig geworteld.

En dan de avond zelf waarop wij vol verwachting naar elkaars reactie uitkeken. Je gezicht in de plooi proberen te houden omdat je wist welke grap ging komen (jij had immers het gedicht geschreven) maar dat niet wilde verklappen. Ik kijk er met veel plezier op terug.

Omdat niet iedereen avonden lang tijd (of zin) heeft om surprises te maken, maar herinneringen maken wel erg fijn is, hebben wij het sinterklaasmenu bedacht:

Een heerlijk avondje met elkaar in de sfeer van het Sinterklaasfeest. Tóch stilstaan bij de traditie van 5 december met de specifieke ingrediënten zoals speculaas en appeltjes van oranje én een gedichtje erbij. Op zaterdag 1 december (rond 20:00 a 20:30 uur) komt de goedheiligman zelfs nog even binnen!

Het gedicht beschrijft 6 gangen die op elkaar afgestemd zijn. Als dit voor u teveel is kan het menu ook als een 3-gangen keuzemenu gegeten worden. In 3 gangen kost het menu 39,50 p/p. U kunt dan kiezen uit de salade met gerookte eendenborst of wortelsoep vooraf, een hoofdgerecht van vis of hert, en als nagerecht de huisgemaakte speculaasparfait.
Het volledige 6-gangendiner kost 49,50 p/p

Dit menu serveren wij naast onze gebruikelijke kaart en menu’s, van 28 november t/m 5 december.

WhatsApp chat