Pim bereidt amuses in de tuin

Al sinds 1995 hebben wij dit restaurant en na verloop van tijd kregen wij vaste gasten. Gasten die terugkomen omdat zij het hier naar hun zin hebben en vertrouwen hebben in de kookkunsten van Pim. Enkele van die gasten vroegen of wij ook hapjes voor hun verjaardag of eten voor de familie bij hun thuis konden verzorgen. Zo ontstond stukje bij beetje de catering.

Voor ons is het erg leuk om te doen. Iedere catering is weer een creatief proces want je moet eerst onderzoeken wat precies de wensen zijn van onze gast om vervolgens binnen onze mogelijkheden bedenken hoe wij die wensen kunnen uitvoeren. Voor de één is een schaal met hapjes al voldoende en blijkt een doosje extra glazen ook wel erg handig, voor de ander verzorgen wij een volledig Amusemenu inclusief servies, bar, tent etc.

Er is veel mogelijk en Pim vult zijn bus met apparatuur die hij nodig heeft. Vaak is dat zo ongeveer de hele keuken. Een werkbank en koelkast, een oven en misschien een frituurtje (want die gamba’s in tempura zijn zo lekker!), een bain-marie wagen en natuurlijk een warmtelamp om de gerechten goed warm te houden terwijl Mark en Pim ze leuk opmaken. Alles bij elkaar is het altijd behoorlijk wat tilwerk en laten we eerlijk zijn: Pim wordt ook niet jonger met de jaren.

Nu hebben wij dus een Keet aangeschaft die omgebouwd wordt tot keuken. Een soort foodtruck met als voordeel voor ons (specifiek voor Pim en Mark want zij doen altijd al het sjouwwerk) dat de keukenapparatuur er standaard in staat. We kunnen dan de keuken zo aanhaken achter de auto. Een veel mooier voordeel is nog dat we er natuurlijk een leuke keet van gaan maken. Gezellig aangekleed met luikjes waardoor we gerechten kunnen aangeven en borden waarop we kunnen schrijven wat er geserveerd wordt. Een aanhanger in de stijl van een foodtruck. Het wordt op deze manier een leuke blikvanger voor een evenement zodat het zowel achter als voor de schermen gebruikt kan worden. Een goede vriendin noemde het spontaan van catering naar Keetering!

Vrijdag 26 oktober is de Keetering voor het eerst in bedrijf te zien op ’t Harde in het winkelcentrum. Er wordt die vrijdag in de herfstvakantie een evenement georganiseerd tussen 14:00 en 21:00 uur met een hapje en een drankje en diverse activiteiten voor jong & oud. Wij zijn bezig met het ontwikkelen van gerechtjes die wij deze dag kunnen verkopen. Zo denken wij aan een wildburgertje en een hotdog van wild zwijn (samen met onze slager gemaakt). Maar nu loop ik wat vooruit op de zaken want eerst zijn we nog aan het schuren & schilderen om daarna te kunnen inrichten & decoreren. We kunnen bijna niet wachten en hebben eigenlijk nu al zin om de wagen in gebruik te nemen.

De 26ste is een soort première en uiteraard bent u van harte welkom om te komen kijken én proeven. Wij bekijken tijdens deze première wat we nog missen en wat beter neergezet kan worden. Het centrum is op loopafstand dus we kunnen gemakkelijk spullen ophalen als dat nodig blijkt. Ik maak deze vrijdag een mooie foto die ik op de sociale media zal delen voor de mensen die er niet bij kunnen zijn.

Dus heeft u na 26 oktober 2018 een verjaardag of bedrijfspresentatie, een feest of wilt u uw personeel op een hapje trakteren? Denk dan aan Amuse. Wij komen graag met de Keetering.

Vera Kleinrensink
WhatsApp chat