Wij beginnen de vakantie altijd met lekker niks doen, daar is vakantie voor toch? Gewoon vertrekken naar een plekje waar het mooi weer is, uitslapen, lezen en een ontbijtje in de buitenlucht. Wij kunnen daarvan genieten! Maar wie ons kent weet ook dat wij nooit lang stilzitten. De tijd aan onszelf hebben is eigenlijk al rust genoeg.

Dit jaar hebben wij in onze vakantie meegedaan aan de Boskalis Beach Cleanup Tour. De etappe van Katwijk naar Noordwijk stond in het teken van goede vis en op uitnodiging van Euro-Toques en Good Fish Foundation waren wij erbij.

Toen ik ons opgaf was het prachtig mooi weer, misschien zelfs iets te warm om in de volle zon over het strand te willen lopen. Dat bleek een ongegronde zorg. Deze dag was die van heel veel regen, tsja,…we wilden toch regen? Dus gingen we gewoon op pad, gewapend met een handdoek en een pakketje droge kleren en wat was het een fantastische dag!

Allereerst kwamen wij collega’s tegen die we al jaren kennen, heerlijk bijpraten dus. Bovendien ontmoetten wij collega’s die we nog niet kenden. Vervolgens bleek het een prima georganiseerde actie te zijn. De ontvangst in een strandtent met heerlijke koffie, voor ieder een grote zak om vuilnis te verzamelen en een welkomstwoord door de wethouder die het opvallend vindt dat er maar een paar lokale mensen zijn en heel veel mensen uit de rest van Nederland. De Veluwe hebben wij dus ook nog vertegenwoordigd 😉

Tijdens de wandeling raakten wij aan de praat met verschillende mensen en turend in het zand, op zoek naar plastic draden in het zeewier verstrengeld, peuken en doppen van flessen, was het vinden van een ballonrest bijna als het vinden van een stukje goud. Die ballonresten moesten we namelijk apart houden op deze etappe. Hier en daar hoorde je een triomfantelijk ‘ik heb er weer één’ en onderweg werden de vondsten vergeleken.

Aan het einde van de etappe is al het vuil gewogen en stond een foodtruck klaar met kibbeling van bijvangst. Superlekker en eigenlijk een heel goed idee!

Met de chefs en de mensen van Good Fish Foundation hebben wij nog een heerlijke kom soep gegeten, een goed glas wijn gedronken. Met een goed gevoel en de herinnering aan een gezellige dag gingen wij terug naar de camping. En de viswijzer? Die gaan wij nog beter hanteren!

WhatsApp chat