Dit routebord staat een het einde van de Eikenlaan (pijltje: ‘u staat hier’), iets minder dan 500 meter vanaf Amuse. Op deze T-splitsing staat u al aan de rand van het bos.

Vanuit de lucht is heel goed te zien hoe ’t Harde omringd wordt door natuur. Wij grenzen aan bossen en landerijen. Aan de ene kant van de snelweg is dat vooral militair gebied (het is aan defensie te danken dat er zo’n groot stuk aaneengesloten natuur is gebleven) waar je dus niet overal doorheen kunt wandelen. Er lopen wel fietspaden richting Epe en Nunspeet, en vooral de Woldberg (in de volksmond de Knobbel genoemd) vormt een echte uitdaging. Eenmaal bovenop word je beloond met een prachtig uitzicht. Iets verder doorfietsend is er een schaapskooi en prachtige heide.

Aan een andere kant, tussen Doornspijk en ’t Harde, ligt een unieke zandverstuiving ‘De Haere’. Wandelen, fietsen maar ook paardrijden is er erg mooi. Wie in diezelfde richting doorrijdt komt langs prachtige oude boerderijen bij de randmeren en het vestingstadje Elburg uit.

Maar even terug naar Amuse

Nog geen 500 meter bij ons vandaan wandelt u zo het Geldersch Landschap op. Er is een mooie route uitgezet over landgoed Zwaluwenburg, met haar kasteel waarvan een deel als galerie wordt gebruikt, langs de productietuinen van A.Vogel. In die tuinen mogen wij onze kruiden oogsten. Bij diezelfde tuinen is een zorgboerderij waar u een kopje thee kunt drinken waarvoor u zelf de kruiden mag plukken (zondag gesloten). En wat dacht u van het blote-voeten-pad; echt een aanrader! Advies: neem een handdoekje mee om uw voeten weer af te kunnen drogen.

Nog ietsje verder wandelen? Steek dan (voorzichtig!) de Eperweg over om zo langs Huis Schouwenburg te wandelen. Een volledig gerenoveerd landhuis waar af en toe culturele activiteiten worden georganiseerd.

Vervolgens weer terug naar Amuse om daar te genieten van een gezellige schaal met lekkernijen met bijvoorbeeld  een huisgemaakte bitterbal van wilde gans en een smakelijk mini-soepje van het seizoen. Grote kans dat u kruiden uit de tuinen tegen komt!

Arrangement € 23,50 per persoon

  • Schaal met 8 amuses (kleine aanpassingen in gerechtjes is mogelijk)
  • Glas bijpassende wijn of bier (of natuurlijk sap, frisdrank, ice tea, etc.)
  • Bon voor een kopje zelfgeplukte thee op de zorgboerderij (deze ontvangt u per mail na uw reservering)

Uiteraard kunt u zo’n schaal ook bestellen als u niet gewandeld heeft of kunt u de wandeling combineren met een vergaderlunch of een diner met vrienden. Alle ingredienten zijn aanwezig voor een heerlijk verblijf precies naar uw wens. Mist u nog iets? Neem gerust even contact op via de telefoon“>telefoon of mail info@restaurantamuse.nl wij denken graag met u mee!

WhatsApp chat