Dessertamuse van asperge, vanille, caramel

Dag van de asperge

 

Vrijdag 26 mei is het de dag van de asperge en omdat ook wij fan zijn van asperge doen we graag mee! Wij serveren daarom een 3-gangen Amusemenu (voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht) waarin wij 6 gerechtjes met asperge voorschotelen. U gaat dus diverse smaakcombinaties proeven. Uiteraard kunt na het menu ook nog een dessert bestellen maar misschien kiest u voor een kopje koffie of thee met een dessertamuse (en ook daarin hebben we asperge verwerkt, zie foto)

Het menu kost 37,50

Amuse  & Scouting, samen aan de slag

Het dak omhoog

Scouting ’t Harde timmert aan de weg, of eigenlijk beter gezegd, aan het dak. We doen dit onder het motto ‘Het dak omhoog’. Om de grootse plannen werkelijkheid te laten worden hebben we nog wel een aanlooptijd nodig. Hierin moeten we de plannen verder uitwerken en de financiën op tafel zien te krijgen. Die aanlooptijd is onlangs officieel van start gegaan en Dolle Donderdag, op donderdag 8 juni, wordt de eerste activiteit in deze periode.

Als scoutingvereniging bieden we plezier en uitdaging aan de jeugd uit ’t Harde en wijde omgeving. We werken mee aan hun ontwikkeling en zien ze groeien tot leiders van de toekomst. Scouting Gustaaf Adolfgroep bestaat inmiddels 61 jaar. Onze gebouwen, gelegen aan het fietspad van 't Harde naar Nunspeet, voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Er is grootschalig onderhoud nodig en dat pakken we voortvarend aan.

Dolle Donderdag

Dolle Donderdag is een fantastische samenwerking tussen restaurant Amuse en Scouting Gustaaf Adolfgroep. Heerlijk dineren in de stijl die u van Amuse gewend bent en mag verwachten. En ondertussen sponsort u het renovatiefonds van de scoutinggroep.

De ontvangst gebeurt door scouts in stijl met een knapperend haardvuur op het tuinterras waarbij Amuse een heerlijk aperitief serveert, natuurlijk met een smakelijke amuse. Aansluitend een volledig 4-gangen-menu. De ingrediënten voor het menu zijn zoveel mogelijk regionale producten en misschien ziet u de kok nog even oogsten van de kruiden op het terras. Als u het leuk vindt schenkt Amuse bijpassende wijnen, maar ook tafelwaters, regionale bieren, frisdrank of natuurlijke sappen kunt u kiezen. De scouts zijn aanwezig voor verschillende hand- en spandiensten en voor geïnteresseerden zijn de prachtige plannen voor de verbouwing in te zien in de tuinkamer. In het dessert heeft Amuse een leuke scoutingtwist verwerkt en natuurlijk is er als afsluiting een kopje koffie van vers gemalen bonen of een potje thee naar keuze.

Het team van Amuse stort de volledige winst in het renovatiefonds. Dat is Dolle donderdag!

U geniet van deze volledig verzorgde avond voor 75,- per persoon (voor een tafel met 4 personen 250,-) Reserveren kan bij Amuse of via dolledonderdag@gustaafadolfgroep.nl

 

http://www.veluwseschavuyt.nl/wp-content/uploads/2015/04/ipa.png

Veluwse Schavuit

 

Van de brouwerij uit Apeldoorn schenken wij IPA en tripel

Tripel is licht zoet van smaak met een stevig hopkarakter. De basis bestaat uit gerstemout en tarwemout, daaraan toegevoegd een subtiel gebruik van kruiden. Het geeft een mysterieus, fris zoet karakter

Prijs per flesje 3,75

 

De Indian Pale Ale is licht bitter met het citrus/bloemige aroma van de Amerikaanse hopsoorten

Prijs per flesje 4,-

 

Amuse bestaat 22 jaar!

 

In 1995 kochten wij dit pand op ’t Harde en begonnen ons eigen restaurant. Ik weet nog goed dat ik mijn moeder belde om te vertellen dat we een hypotheek hadden afgesloten én onze baan opgezegd; een enorme uitdaging dus!

In de afgelopen jaren hebben we veel plezier gehad en diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Erg leuk om af en toe eens terug te kijken en herinneringen op te halen. Wij begonnen bijvoorbeeld met ongeveer 15 verschillende aperitieven en digestieven op de plank. Zodra er om een specifiek drankje vaker gevraagd werd, haalden wij die in huis. Zo was de investering te overzien. Met de voorraad van nu kunnen wij ons dat nauwelijks nog voorstellen.